Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boudewijn de Groot zingt nog steeds Nijgh

Shownieuws

Op zijn album 'De lage landen' zingt Boudewijn de Groot drie nummers met teksten van de overleden tekstdichter Lennaert Nijgh. De cd verschijnt op 19 janauri.

Op zijn nieuwe album zingt Boudewijn de Groot drie nummers met teksten van de in 2002 overleden tekstdichter Lennaert Nijgh. "Waaronder een sonnet dat hij in 1963 schreef en dat ik terugvond in mijn archieven", zegt de zanger in vakblad Muziek en Beeld. "De andere twee schreef hij een jaar voor zijn dood. Ze bestonden uit aanzetten die ik tot teksten heb uitgewerkt." Een groot aantal hits van De Groot is geschreven door Nijgh, zoals 'Land van Maas en Waal' en 'Testament'.

Op het album 'De lage landen van Boudewijn de Groot' laat de zanger naar eigen zeggen een compleet ander geluid horen dan op zijn laatste twee albums. "Waar die teruggrepen op de muziek en arrangementen van mijn eerste platen, heb ik hier gekozen voor een kleine bezetting. Alleen de band waarmee ik de afgelopen tien jaar getoerd heb vormt de begeleiding."

De release van 'De lage landen van Boudewijn de Groot' op 19 januari, valt samen met de start van de gelijknamige theatertour. Die is te zien in verschillende zalen in Nederland en België en loopt tot eind juni.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen