Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De mol laat BN'ers maar niet los

Shownieuws

Ze hoeven niet het ijs of de dansvloer op, maar Wie is de...Mol? is minstens zo slopend als Dancing on Ice. "Mentaal was het zwaar" vertelt Renate Verbaan.

De mol laat BN'ers maar niet los

Ze hoeven niet het ijs of de dansvloer op, maar Wie is de...Mol? is voor BN'ers minstens zo slopend als Dancing on Ice. "Fysiek was het niet echt zwaar" vertelt Renate Verbaan, "maar mentaal wel". De 27-jarige presentatrice deed mee aan de nieuwste editie van de serie, die vanaf 4 januari bij de Avro te zien is. Woensdag vond een exclusieve vertoning van de eerste aflevering plaats en vertelden de sterren over hun ervaringen.

Deze editie van het spel, die in de zomer werd opgenomen, speelt in Thailand. Daar moeten tien BN'ers samen opdrachten uitvoeren om prijzengeld te verzamelen. Een van hen is aangewezen als mol en probeert de boel te saboteren. "In het begin vraag je jezelf constant af of mensen zichzelf zijn of toneel spelen", zegt Verbaan. "Zelf doe je dat natuurlijk ook een beetje."

Liesbeth Kamerling, bekend als Daantje Mus uit Goede Tijden, Slechte Tijden, was constant op haar hoede. "Als je eenmaal in het spel zit, kan alles een mollenstreek zijn", vertelt de 31-jarige actrice. "Alles wat gebeurt of wordt gezegd is verdacht." Zelfs als er geen opnames waren, liet het spel haar niet los. "Als ik met iemand stond te praten, dacht ik al snel dat die me om de tuin probeerde te leiden. Dan lulde ik zelf ook maar wat uit mijn nek."

Voor actrice Nadja Hüpscher kwam de constante spanning als een verrassing. "Het is echt een spannender spel dan ik ooit had gedacht", vertelt de 34-jarige actrice, die een Gouden Kalf won voor haar rol in 'De boekverfilming'. "Het lijkt een beetje op moordenaartje, dat kinderspelletje, waarbij je in een kring zit en elkaar dood kunt knipogen." Ook dj en programmamaker Sander Lantinga kreeg last van paranoia. "Op een gegeven moment zoek je overal wat achter. Dat kan soms best beangstigend zijn."

Toch verpestte de paranoia niet de sfeer onder de Bn'ers, zeggen ze. "Je kunt die argwaan toch niet constant volhouden", zegt Inge Ipenburg. De 49-jarige actrice, bekend van GTST, ging op de eerste avond na de opnames wat drinken met haar medespelers. "Je zit dan lekker met elkaar te praten, maar je weet wel dat ze de boel kunnen belazeren. Uiteindelijk moet je dat toch loslaten en heb je gewoon lol met elkaar."

Zelfs enkele maanden na de opnames in Thailand kunnen sommige deelnemers de argwaan maar niet loslaten. "Als ik bijvoorbeeld bij de groenteboer sta en er gaat iets mis", vertelt Hüpscher, "dan schiet gelijk door mijn hoofd dat de mol daarachter zit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen