Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leonardo DiCaprio zet zich in voor het milieu

Shownieuws

Leonardo DiCaprio maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde. Op een site heeft hij mensen opgeroepen om hun ideeën over het probleem openbaar te maken.

Leonardo DiCaprio zet zich in voor het milieu

Leonardo DiCaprio maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde en wil actie ondernemen. Op een Amerikaanse website heeft hij daarom mensen opgeroepen hun ideeën voor het bestrijden van het broeikaseffect met hem te delen. "Als we gemeenschappen op internet oprichten, kunnen we zelf bedachte maatregelen uitwisselen. Die ideeën kunnen we thuis en op het werk toepassen."

Volgens de acteur kunnen de Verenigde Staten een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld, als het land zijn inwoners beschermt tegen schadelijke klimaatinvloeden. De Amerikaanse milieuorganisatie Global Green USA vroeg DiCaprio zijn oproep online te zetten. Directeur Matt Petersen is blij dat zijn instelling de beroemdheid in de gelederen heeft. "Hij kan ons helpen aandacht te vragen voor het milieu."

De acteur is momenteel te zien in de film 'The departed'. Zijn nieuwste film 'Blood diamond' gaat op 25 januari in première in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen