Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rudi Carrell krijgt beeld in Alkmaar

Shownieuws

In zijn geboorteplaats Alkmaar wordt op 7 juli een borstbeeld van Rudi Carrell onthuld. Het is dan precies een jaar geleden dat de showmaster overleed.

In zijn geboorteplaats Alkmaar wordt op 7 juli volgend jaar een borstbeeld van Rudi Carrell onthuld. Het is dan precies een jaar geleden dat de showmaster overleed. De gemeente ijverde al een tijdje voor het beeld, maar zocht nog naar een geldschieter. Een verzekeraar heeft zich nu bereid verklaard het beeld, gemaakt door de Duitse kunstenaar Carsten Eggers, te sponsoren. Het kunstwerk komt te staan op de Rudi Carrellplaats tussen Heul en Lindegracht, meldt de gemeente.

Carrell werd in 1943 als Rudolf Kesselaar geboren in de Alkmaarse Spoorbuurt. Hij heeft volgens de gemeente een grote bijdrage geleverd aan de internationale faam van zijn geboortestad en werd daarvoor in 2000 onderscheiden met de penning van verdienste van de stad Alkmaar. De showmaster overleed in juli aan longkanker in een ziekenhuis in Duitsland, waar hij grote bekendheid genoot. Hij was 71 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen