Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lucille Werner krijgt Frekie-trofee

Shownieuws

Lucille Werner krijgt de Frekie-trofee. Ze krijgt de prijs van de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland uitgereikt voor haar inzet voor gehandicapten.

Lucille Werner krijgt Frekie-trofee

Lucille Werner krijgt woensdag de Frekie-trofee 2006. De prijs wordt jaarlijks door de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland (SWGN) uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. De trofee bestaat uit een schilderij dat is gemaakt door een kunstenaar met een verstandelijke handicap.

De 39-jarige Werner, die zelf door een hersenbeschadiging bij de geboorte mank is aan een been, krijgt de prijs tijdens het muziekfestival 'Maak de Droom Waar' in de Jaarbeurs in Utrecht. Het festival wordt door veertienduizend gehandicapten bezocht. Onder anderen Jan Smit, Sugar Lee Hooper en Gerard Joling komen optreden.

Werner is presentatrice van Lingo en organiseerde eerder dit jaar de Mis(s)-verkiezing, een schoonheidswedstrijd voor vrouwen met een handicap. Met het programma wilde ze de beeldvorming over gehandicapte vrouwen veranderen en de vrouwen een beter zelfbeeld geven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen