Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellemieke is trots op Jan Smit

Shownieuws

Ellemieke Vermolen geniet van het succes van haar vriend Jan Smit. De 30-jarige presentatrice prijst hem voor zijn tomeloze inzet.

Ellemieke is trots op Jan Smit

Ellemieke Vermolen geniet van het succes van haar vriend Jan Smit. De 30-jarige presentatrice van SBS-programma Shownieuws prijst hem voor zijn tomeloze inzet. "Succes krijg je door er hard voor te werken, en dat heeft Jan gedaan", vertelt ze. De 20-jarige volkszanger kreeg maandag in Hilversum een Originele Rembrandt voor zijn album 'Op weg naar geluk'. "Het is waanzinnig dat het allemaal zo goed met hem gaat", jubelt Ellemieke na de uitreiking van de prijs.

Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, zo soepel nam Jan Smit de award in ontvangst. Hij ontving de onderscheiding van de Stichting Nederlandse Muziek. Met zijn nieuwste album sleept de Volendammer prijs na prijs binnen. In november behaalde Jan dubbel platina met de plaat, die nu op de vierde plaats staat in de Album Top 100.

Een Rembrandt had de zanger nog niet in de kast staan. "Het is toch het doel van iedere artiest dat je album in de prijzen valt", vertelt hij. "En dan deze keer ook nog voor de originaliteit. Dat vind ik wel uniek." De Originele Rembrandts worden twee keer per jaar uitgereikt aan artiesten die zich onderscheiden door originele Nederlandse composities en teksten. Naast Smit vielen deze keer Rowwen Hèze en de musical 'Wat zien ik' in de prijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen