Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dvd Borat niet verboden in VS

Shownieuws

De dvd-release van de komedie 'Borat' mag in de VS gewoon doorgaan. Ook hoeft acteur Sacha Baron Cohen geen scènes uit de nepdocumentaire te knippen.

Dvd Borat niet verboden in VS

(Novum/AP) - De dvd-release van de komedie 'Borat' mag in de Verenigde Staten gewoon doorgaan. Ook hoeft acteur Sacha Baron Cohen geen scènes uit de nepdocumentaire te knippen. Dat heeft een rechter in Los Angeles bepaald.

De 35-jarige Britse komiek werd begin november door twee studenten aangeklaagd omdat ze door Cohen zouden zijn misleid. In de film maken ze seksistische en racistische opmerkingen terwijl ze samen met de acteur naar een seksfilm kijken.

De twee, die studeren aan de universiteit van South Carolina, beweren dat ze voor het filmen dronken werden gevoerd. Daarna lieten de filmmakers hen een verklaring ondertekenen waarin ze toestemmen om in de film te verschijnen. De aanklagers eisen een nog niet bekendgemaakte schadevergoeding. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechter zich over deze eis buigt.

De aanklacht van de twee studenten veroorzaakte veel verontwaardigde reacties van mensen die ook in de film te zien zijn. De Amerikaanse televisiemaker Dharma Arthur zegt dat ze is ontslagen door het provocerende optreden van Borat in haar ochtendprogramma. Kathie Martin, die een school voor etiquette leidt, zegt geschokt te zijn door de naaktfoto's die het Kazachstaanse typetje haar liet zien.

De film, die de lange ondertitel 'Cultural learnings of America for making benefit glorious nation of Kazakhstan' draagt, is een groot succes in Amerika. 'Borat' kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet. Ook in Nederland doet de film het goed. Momenteel staat Borat op nummer zeven in de Nederlandse Film Top 10.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen