Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Carrack droomt van groots album

Shownieuws

Paul Carrack wil ooit nog een 'groots album' maken. De 55-jarige zanger, die onlangs een verzamelalbum uitbracht, scoorde in zijn carrière tal van hits.

Paul Carrack wil ooit nog een 'groots album' maken. De 55-jarige zanger, die onlangs het verzamelalbum 'The story so far...' uitbracht, scoorde in zijn meer dan dertig jaar lange carrière tal van hits. Toch wil de Brit nog een geniaal album maken waarmee hij zijn loopbaan kan bekronen, het liefst een plaat met soulmuziek. "Hits heb ik genoeg op mijn naam staan, maar een écht goed album moet ik nog maken."

Carrack geldt met nummers als 'How long', 'Silent running' en 'The living years' als een ware hitmachine, zowel solo als met de bands Ace, Squeeze en Mike & The Mechanics, terwijl zijn naam bij het grote publiek niet altijd een belletje doet rinkelen. Dit heeft de zanger in het verleden wel dwars gezeten, bekent hij. "Zelfs mijn kinderen weten vaak niet dat ik het ben als ze een van mijn nummers op de radio horen", zegt Carrack. "Een van mijn zonen zag laatst op Youtube de opvoering van 'The wall' in Berlijn. Hij kon niet geloven dat ik op het podium een nummer zong. Sindsdien ga ik thuis door het leven als 'eighties dad', omdat de kinderen nu veel videoclips uit de jaren tachtig van mij op internet opzoeken."

Naast zanger is Carrack een veelgevraagd toetsenist en songschrijver. Zo maakten onder meer Eric Clapton, Roxy Music en The Eagles van zijn diensten gebruik. Carrack is zelf erg tevreden met zijn rol. "Ik houd er niet zo van als het allemaal heel serieus wordt. Mike & The Mechanics is bijvoorbeeld een erg politieke band. Mike Rutherford (de gitarist van Genesis, red.) is de baas en het is altijd afwachten wat er gebeurt. Eigenlijk heb ik zelf liever ook wat controle, ik houd van een beetje vrijheid."

Toch is niet iedereen altijd even blij met de rol van Carrack. Zo werd de zanger in 1984 zelfs bedreigd toen hij een uitnodiging van Pink Floyd-bassist Roger Waters aannam om als gastzanger op tournee te gaan op diens solotournee. Carrack moest de zangpartijen van David Gilmour in de Pink Floyd-nummers tijdens de tournee voor zijn rekening nemen. "Er was een gek die vond dat ik de kogel verdiende als ik dat zou doen. Zelf vind ik het altijd een compliment als mensen mij voor dit soort klusjes vragen."

Paul Carrack speelt op 6 maart met band in de Amsterdamse popzaal Paradiso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen