Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opgezwolle maakt 'vage film'

Shownieuws

De korte film 'Eigen wereld' van hiphopgroep Opgezwolle is volgens bandlid Phreako Rico 'erg vaag'. "Het is een soort korte, vage arthousefilm", vertelt hij.

De korte film 'Eigen wereld' van hiphopgroep Opgezwolle is volgens bandlid Phreako Rico 'erg vaag'. "Het is een soort korte, vage arthousefilm", vertelt de rapper, die eigenlijk Ricardo McDougal heet. De zogenaamde 'albumfilm', die de gelijknamige cd van de rapgroep begeleidt, speelt in de toekomst. De drie hiphoppers van Opgezwolle zijn hoogbejaard en worden in een verpleegtehuis verzorgd door hun grootste fan.

Cees Geel, volgens Rico zelf ook een fan van de rapformatie, nam de rol van verpleger op zich. Geel was eerder te zien in films als 'Simon' en 'Vet Hard'. Behalve de ruwe plotlijn is er volgens Rico moeilijk iets zinnigs te zeggen over de twintig minuten durende film. "Er gebeuren allemaal gestoorde, surrealistische dingen", vertelt hij. "De oude mannen verdwijnen op een gegeven moment bijvoorbeeld in een zwart gat."

De film, die werd geproduceerd door reclamebureau Kessels Kramer, wordt vrijdagavond uitgezonden bij muziekprogramma 3voor12.tv. De dvd, die naast de film vier nummers van de band bevat, ligt volgende week in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen