Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Moss ontwerpt kledinglijn niet zelf

Shownieuws

Kate Moss is niet van plan achter de ontwerptafel te kruipen voor haar kledinglijn voor Topshop. Volgens de Daily Mail besteedt het model het ontwerpen uit.

Kate Moss ontwerpt kledinglijn niet zelf

Kate Moss is niet van plan zelf achter de ontwerptafel te kruipen voor haar 'eigen' kledinglijn voor de Britse modeketen Topshop. Volgens het Britse tabloid Daily Mail besteedt het 32-jarige topmodel het ontwerpen uit aan haar beste vriendin Katy England. De 40-jarige England is het creatieve brein achter het modelabel van ontwerper Alexander McQueen en tevens redacteur van het Britse modetijdschrift Another Magazine.

Afgelopen september tekende Moss voor bijna vierenhalf miljoen euro een contract bij Topshop. Het gerucht gaat dat de merkendirecteur van de keten, Jane Shepherdson, ontslag heeft genomen vanwege de overeenkomst met het model. Ze zegde na twintig jaar dienst haar baan op, twee weken nadat het contract met Moss getekend was. Shepherdson zou door de eigenaar van de keten Sir Philip Green niet op de hoogte zijn gebracht van het contract met Moss.

Hoe de kledinglijn gaat heten, is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de kleding begin volgend jaar in de Topshop-winkels ligt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen