Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bill Gates geeft gul voor bestrijding malaria

Shownieuws

Bill Gates tast opnieuw diep in de buidel voor de bestrijding van malaria. Zijn liefdadigheidsorganisatie maakt daarvoor ruim 63 miljoen euro extra vrij.

Bill Gates geeft gul voor bestrijding malaria

(Novum/Betten) - Bill Gates tast opnieuw diep in de buidel voor de bestrijding van malaria. De liefdadigheidsorganisatie van de steenrijke oprichter van Microsoft maakt ruim 63 miljoen euro extra vrij om de infectieziekte te bestrijden. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft daarvoor nu in totaal bijna 580 miljoen euro uitgetrokken.

Jaarlijks komen wereldwijd meer dan één miljoen mensen om door malaria. Het geld van Gates moet onder meer muskietennetten en behandeling van de ziekte toegankelijker maken. Ook wordt het geld besteed aan versneld onderzoek naar vaccins en nieuwe preventiemethoden. De aankondiging van de nieuwe donatie komt aan de vooravond van een grote top over malaria in het Amerikaanse Witte Huis op 14 december.

De stichting van Gates is één van de belangrijkste liefdadige instellingen in de wereld. De afgelopen jaren heeft de stichting tientallen miljoenen euro's uitgetrokken voor ontwikkelingsprojecten en medisch onderzoek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen