Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jelka van Houten is vergelijking met zus zat

Shownieuws

Jelka van Houten heeft er genoeg van dat ze steeds wordt vergeleken met haar bekende zus Carice. "Ja, ik ben trots op haar, nee, ik ben niet jaloers op haar."

Jelka van Houten is vergelijking met zus zat

Jelka van Houten heeft er schoon genoeg van dat ze steeds wordt vergeleken met haar bekende zus Carice. Dat vertelt de actrice deze week in Viva."Ik weet dat ik er niet omheen kan, maar soms maakte het vooruitzicht dat ik de rest van mijn leven vragen over Carice moet beantwoorden me een beetje moedeloos. Ja, ik ben trots op haar, nee, ik ben niet jaloers op haar. Pfff, ik word al moe als ik mezelf hoor praten."

De 28-jarige Jelka vindt het storend dat er nooit naar haar stiefbroer en -zus wordt gevraagd, terwijl die ook belangrijk zijn in haar leven. Ze vertelt gezamenlijke interviews met haar 30-jarige zus Carice in principe af te wijzen. "Er is wel een fansite over ons tweeën, maar daar heb ik dan weer geen probleem mee. Als ik iets over mezelf moet weten, kijk ik even op die site."

Jelka heeft wel een idee om van de zussenvragen van de interviewers af te komen. "Misschien moeten we een standaardtekst schrijven met alle antwoorden op vragen over onze verhouding. Dat journalisten daar dan uit kunnen putten", oppert ze. "Dan kan ik verder met mijn eigen leven. Ik zou zeggen: genoeg erover."

Jelka van Houten beleefde vorig jaar haar grote doorbraak als Olga in de musical 'Turks Fruit'. Voor deze rol won ze de Johnny Kraaijkamp Musicalaward voor de beste rol in een kleine musical. Sinds oktober speelt ze in het theaterstuk 'Sexual Perversity'. Met medespeelster Birgit nam voor ze voor die toneelvoorstelling de titelsong 'Parttime Lover' op. Het nummer is een rockversie van het origineel van Stevie Wonder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen