Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontwerper Gabbana droomt van baby

Shownieuws

Stefano Gabbana, bekend van het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabbana, wil een kind. Maar de homoseksueel peinst er niet over het bed te delen met een vrouw.

Ontwerper Gabbana droomt van baby

Stefano Gabbana, bekend van het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabbana, wil een kind. "Ik droom van een baby", vertelt de homoseksueel in de Italiaanse krant La Repubblica. "Een biologisch kind, uit mij geboren."

Om zijn droom te verwezenlijken, zal kunstmatige inseminatie bij een vrouw moeten plaatsvinden, want de Italiaan peinst er niet over met iemand van het andere geslacht het bed te delen. "Ik heb geen seks met iemand van wie ik niet houd."

De 44-jarige Gabbana had tot een jaar geleden een relatie met zijn zakenpartner Domenico Dolce, maar is nu samen met een onbekende ander. Adopteren komt niet in zijn woordenschat voor, zegt hij, want een kind heeft een moeder nodig. "Ik ben ertegen dat een kind opgroeit met ouders van hetzelfde geslacht. Het heeft een vader en een moeder nodig. Het is wreed een baby zijn moeder te ontnemen."

En dus zoekt de Italiaan een beschaafde en elegante vrouw die zijn droombaby wil baren. Een goede vriendin is alvast gepolst. "Ze was nogal geschokt door de vraag, maar het leek haar een prachtig idee. Ze denkt er nu over na." Mocht het zover komen, dan zal het stel zich in Spanje laten behandelen. In Italië is ivf alleen toegestaan voor hetero's.

Wat Dolce van de kinderwens van zijn ex vindt, is niet bekend. De twee waren twintig jaar samen en wonen nog altijd, zij het ieder op een eigen verdieping, samen in een appartement in Milaan. Het duo kleedt sterren als David en Victoria Beckham en Kylie Minogue.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen