Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tassen van Henk Schiffmacher populair

Shownieuws

De tassen van Henk Schiffmacher waren zondag gewild in de Amsterdamse Bijenkorf. Menig bezoeker kocht een ArtBag. De opbrengst is voor de strijd tegen aids.

De tassen van Henk Schiffmacher waren zondag een gewild item in de Amsterdamse Bijenkorf. Menig bezoeker verliet het warenhuis met een door hem ontworpen en gesigneerde ArtBag, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de organisatie Stop Aids Now. Schiffmacher bracht de tassen zelf aan de man.

Ook presentator en dj Gijs Staverman aasde op een ArtBag van de tatoeagekoning. "Ik vind ze echt prachtig", zei hij. "En ja, ik wil ook een handtekening van Henk, zo ben ik wel."

Naast de door Schiffmacher ontworpen ArtBags werden tassen verkocht met een afbeelding van Rembrandt van Rijn en tassen met een creatie van lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Bekende Nederlanders als Maik de Boer, Tineke Verburg, Bridget Maasland en Menno Köhler speelden voor de gelegenheid winkeltje en verkochten de tassen.

De actie is onderdeel van de campagne rond Wereld Aids Dag, jaarlijks op 1 december. De ArtBags zijn te koop in meer dan 1500 winkels door heel Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen