Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stevie Ann geeft honderd procent

Shownieuws

Stevie Ann werkt hard aan een product waar ze honderd procent achter staat. En dat is niet altijd even makkelijk omdat ze werkt met ervaren mensen.

De Nederlandse singer/songwriter Stevie Ann werkt hard aan een product waar ze honderd procent achter staat. Ze heeft plotseling succes geboekt. "Vaak zeggen mensen dat het beter is om dingen anders te doen. Dan is het wel eens lastig om mijn eigen mening door te drukken en te zeggen hoe ík het wil. Je werkt toch met mensen die heel ervaren zijn en het wel zullen weten. Maar het is mijn product, dus ik moet er uiteindelijk achter staan."

De nu 20-jarige Limburgse begon op haar zestiende met het schrijven van liedjes. Ze bracht vorig jaar haar debuutalbum 'Away from here' uit. Sindsdien ligt de Nederlandse muziekwereld aan haar voeten. Stevie stond vrijdag voor de derde keer in de Amsterdamse Heineken Music Hall, deze keer in het voorprogramma van de Nederlandse band IOS. Haar concerten zijn vrijwel altijd uitverkocht en ze wordt overal genoemd als hét nieuwe talent. De van de Rockacademie afkomstige Ann laat het allemaal rustig over zich heen komen. "Af en toe voelt het best onwerkelijk. Maar het is voornamelijk echt supergaaf om te doen waar ik altijd al van heb gedroomd."

De zangeres, die groot fan is van Sheryl Crow en Joni Mitchell, beschrijft haar muziek als 'akoestisch, een beetje country met blueselementen en een beetje folk, van alles eigenlijk'. Behalve eigen nummers zingt de Limburgse covers, waaronder 'Toxic' van Britney Spears en haar nieuwe single 'One year of love' van Queen. Wel vindt ze het belangrijk dat ze een eigen draai geeft aan de muziek van anderen. "Ik vind het heel belangrijk er zelf iets mee te doen. En dat lukt beter als een liedje verder van je eigen sound afstaat."

Op haar Queen-cover kreeg Stevie een wel heel bijzondere reactie. "Ik speelde dat liedje op 3FM en iemand van de Queen-fanclub had het doorgestuurd naar de site van Brian May. Natuurlijk verwacht je niet meteen dat iemand dan reageert, maar hij had zelf op zijn site gezet. Hij vond dat mensen er eens naar moesten luisteren omdat het zo mooi gezongen was. Ik heb toen een mailtje gestuurd om hem te bedanken. Toen liet hij weten dat hij het heel leuk vond en vroeg hij of ik een cd wilde opsturen. Ik hem hem nog gevraagd om mee te spelen op die track, maar dat is helaas niet gelukt."

Bij plotseling succes is plotselinge media-aandacht onvermijdelijk. Stevie vertelt dat ze nooit echt mediatraining heeft gehad, maar dat ze op de Rockacademie wel heeft geleerd hoe het is om geïnterviewd te worden. "Dat vond ik wel interessant, maar dat moet je gewoon leren door het vaak te doen. Dat is hetzelfde als met optreden. Voordat ik op de Rockacademie kwam, had ik pas drie keer op het podium gestaan. Je kunt niet van de ene op de andere dag op zomaar eventjes een goede performer zijn. Dat moet groeien."

Volgens Stevie is zijzelf het afgelopen jaar in ieder geval een stuk vooruit gegaan. "Ik heb het afgelopen jaar heel veel gespeeld en heel veel interviews gegeven. Ik zag laatst oude dingen terug op televisie en vond ze echt vreselijk. Nu ziet het er allemaal veel beter uit."

Ambitie om de grens over te gaan heeft de zangeres inmiddels ook, maar eerst komt in Nederland een nieuw album uit. Daarop staan voornamelijk akoestische nummers. "Toen ik het eerste album maakte, kon ik nog niet zo goed gitaar spelen en had ik een band nodig om het allemaal een beetje leuk te laten klinken. Nu kan ik dat zelf."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen