Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson trekt veel publiek met 'Apcalypto'

Shownieuws

De nieuwe film van Mel Gibson 'Apocalypto' doet het goed bij het bioscooppubliek. De film over de Mayacultuur staat bovenaan in de Amerikaanse box office.

Mel Gibson trekt veel publiek met 'Apcalypto'

(Novum/AP) - De nieuwe film van Mel Gibson 'Apocalypto' doet het goed bij het Amerikaanse bioscooppubliek. De film over de ondergang van de Mayacultuur in Mexico staat bovenaan in de Amerikaanse box office, de lijst films met de hoogste omzet. 'Apocalypto' bracht in zijn openingsweekeinde 10, 7 miljoen euro op.

Het succes van de film is opmerkelijk: er spelen enkel onbekende acteurs in de film en zij spreken geen Engels, maar een Mayataal. Bovendien kwam de regisseur afgelopen zomer in opspraak nadat hij antisemitische opmerkingen maakte tijdens zijn arrestatie wegens rijden onder invloed.

Niet alleen 'Apocalypto' deed het goed in zijn openingweekeinde, ook debutant 'The Holiday' was succesvol. De romantische film met Kate Winslet en Cameron Diaz bracht 10,2 miljoen euro op en staat daarmee op de tweede plaats in de box office.

'Apocalypto' en 'The Holiday' verstoten met hun succes de pinguïns uit 'Happy feet' van de troon. De animatiefilm stond de laatste drie weken bovenaan in de box office, maar zakt nu naar de derde plaats. De nieuwe James Bond-film 'Casino royale' staat vierde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen