Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roman Polanski krijgt prijs voor oeuvre

Shownieuws

Filmmaker Roman Polanski heeft in zijn vaderland Polen een oeuvreprijs ontvangen tijdens de European Film Awards. 'Das leben der anderen' werd de beste film.

(Novum/AP) - Filmmaker Roman Polanski heeft in zijn vaderland Polen een oeuvreprijs ontvangen tijdens de negentiende editie van de European Film Awards. De prijzen, die worden gezien als de Europese varianten van de Oscars, zijn zaterdag uitgereikt in Warschau. De 73-jarige Polanski vergaarde faam met films als 'Chinatown', 'Rosemary's baby' en 'The pianist'.

De Spanjaard Pedro Almodóvar kreeg de prijs voor beste regisseur voor 'Volver'. Hoofdrolspeelster Penélope Cruz werd de beste actrice. Naar verluidt maakt Cruz een grote kans op een Oscar. De Duitse productie 'Das leben der anderen' werd gekozen tot beste film. Ulrich Mühe werd voor zijn rol in deze film beloond met de prijs voor de beste acteur.

The European Film Academy reikt de prijzen sinds 1988 uit. Vorig jaar werd de Poolse film 'Hidden' bij een gala in Berlijn gekozen tot beste film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen