Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Critici positief over 'Apocalypto' van Mel Gibson

Shownieuws

De nieuwe film van Mel Gibson, 'Apocalypto', is positief ontvangen door Amerikaanse critici. Ze zijn het erover eens dat de film extreem gewelddadig is.

(Novum/AP) - De nieuwe film van Mel Gibson, 'Apocalypto', is positief ontvangen door filmexperts. Ook leiders van Amerikaanse indianenstammen waren dit weekeinde bij de eerste vertoning aanwezig. Zij spraken zich positief over het project uit. Het verhaal speelt zich af tijdens de neergang van het eens zo machtige Mayarijk in Midden-Amerika, ongeveer drieduizend jaar geleden.

De critici waren het er ook over eens dat de film extreem gewelddadig is. "Bloed spuit voortdurend alle kanten op, dus het publiek gaat hiervan smullen", zei de filmrecensent van het Amerikaanse Daily Variety. "Je kunt zeggen wat je wilt, maar Mel Gibson weet hoe hij een actiefilm moet maken", laat de criticus van mannenblad Maxim weten. En ook filmblad Variety is positief. "'Apocalypto' is een opmerkelijke, gewelddadige film."

De 50-jarige Gibson staat als regisseur bekend om films waarin geweld een belangrijke rol speelt. Zo maakte hij eerder het bloederige 'Braveheart'. Gewelddadige scènes in 'The passion of the christ' deden stof opwaaien.

'Apocalypto', die volledig in de eeuwenoude taal van de Maya's is gesproken, draait vanaf vrijdag in de Amerikaanse bioscopen. In Nederland is de film vanaf 11 januari te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen