Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wyclef Jean gratis te zien op Haïti

Shownieuws

Wyclef Jean geeft een gratis concert op zijn geboorte-eiland Haïti. De rapper wil met zijn optreden aandacht vragen voor de cultuur en de kunst van het eiland.

(Novum/AP) - Wyclef Jean geeft vrijdag een gratis concert op zijn geboorte-eiland Haïti. De rapper wil met zijn optreden aandacht vragen voor de cultuur en de kunst van het eiland. Het is voor het eerst in acht jaar dat Jean op Haïti een show geeft. Er worden 25 duizend mensen verwacht.

Het concert is de afsluiting van een kunstfestival op het Caribische eiland, dat een week duurt. De Yele Haiti Charity, de liefdadige instelling waarvoor de rapper het initiatief heeft genomen, sponsort het culturele evenement. Eerder deze week deelde de rapper cadeautjes uit aan zeshonderd schoolkinderen in hoofdstad Port-au-Prince.

Jean verliet op negende zijn geboorte-eiland en ging met zijn familie in de Verenigde Staten wonen. De 35-jarige zanger werd bekend met het hiphoptrio The Fugees. Die groep werd in 1997 opgeheven. Onlangs scoorde Jean met Shakira nog een hit met 'Hip's don't lie'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen