Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dunne modellen passé in Milanese Modeweek'

Shownieuws

De Italiaanse minister voor Jeugdzaken wil te dunne modellen weren tijdens de modeweek in Milaan. Ze bundelt daartoe haar krachten met een van de organisatoren.

'Dunne modellen passé in Milanese Modeweek'

Graatmagere modellen worden waarschijnlijk van de catwalks geweerd tijdens de modeweek in Milaan. De Italiaanse minister voor Jeugdzaken Giovanna Melandri heeft daartoe haar krachten gebundeld met de Camera Nazionale della Moda. Deze organisatie behartigt onder meer de belangen van Italiaanse modehuizen als Prada, Versace en Armani en is medeverantwoordelijk voor het mode-evenement.

De minister en de modeorganisatie hebben aangekondigd in januari met regels te komen waaraan de modellen die modeshows lopen tijdens de modeweek in februari moeten voldoen, meldt de Britse krant The Independent. Daarmee wordt het voorbeeld gevolgd van de modeweek in de Spaanse hoofdstad Madrid. Tijdens de Madrid Fashion Week in september werd een minimum gesteld aan het gewicht van modellen. Te dunne meisjes werden van de catwalk geweerd.

Aanleiding voor de discussie over het gewicht van modellen is de dood van twee van hen. De 22-jarige Luisel Ramos en de 21-jarige Ana Carolina Reston overleden dit jaar aan de gevolgen van de eetstoornis anorexia nervosa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen