Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicolas Cage zet filmcarrière op lager pitje

Shownieuws

Nicolas Cage gaat minder tijd investeren in het maken van films. De 42-jarige filmster wil meer tijd vrijmaken voor andere passies., zoals schrijven.

Nicolas Cage zet filmcarrière op lager pitje

(Novum/AP) - Nicolas Cage gaat minder tijd investeren in het maken van films. De 42-jarige Amerikaanse filmster wil meer tijd vrijmaken voor andere passies. "Ik heb al heel veel films gemaakt en wil me nu toeleggen op mijn andere interesses, zoals schrijven", vertelt de acteur, die al ruim 55 films op zijn naam heeft staan. "Ik denk er daarom over om langere pauzes tussen de producties te nemen."

Eén van de dingen waar Cage zich mee bezig wil houden, is het stimuleren van de filmindustrie op de Bahama's. Onlangs kocht de filmster een huis op de Caraïbische eilandengroep. Cage wil het lokale filmfestival daar laten groeien door bekenden uit de filmwereld naar het festival te halen, vertelde hij vrijdag toen hij tijdens het Bahamas International Film Festival voor zijn carrière werd onderscheiden met de Chopard Award.

Nicolas Cage brak in 1983 door met de film Valley Girl. Verder speelde hij onder meer in 'Moonstruck', 'Con Air', 'Face/off' en 'World Trade Centre'. In 1995 won hij een Oscar voor beste acteur voor zijn rol in 'Leaving Las Vegas'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen