Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afscheid Baantjer trekt twee miljoen kijkers

Shownieuws

De laatste uitzending van de Nederlandse politieserie Baantjer heeft bijna twee miljoen kijkers getrokken. Vrijdagavond zond RTL4 een dubbele aflevering uit.

Naar de allerlaatste uitzending van de Nederlandse politieserie Baantjer hebben bijna twee miljoen mensen gekeken. Dat meldt de Stichting Kijk Onderzoek zaterdag. De televisiedetective was sinds 6 oktober 1995 te zien op televisie.

In de twaalfde en laatste serie van Baantjer werden gastrollen vervuld door bekende Nederlanders als Martijn Krabbé, Francesca Vanthielen en Peter Tuinman. De slotaflevering kende een hoogtepunt met een gastrol voor Marian Mudder, die in de eerste acht seizoenen van Baantjer de rol van rechercheur Vera Prins speelde.

Na 122 afleveringen is de RTL-serie ten einde. Voor Piet Römer, die Baantjer elf jaar lang droeg als rechercheur Jurriaan de Cock, betekent de laatste aflevering zijn afscheid van de televisie. De 78-jarige acteur keert terug naar het toneel, waar zijn carrière in 1952 begon met een rol in 'De witte vogel' van Rolf Petersen.

Römer staat naast zijn kleindochter Nienke op de planken in het toneelstuk 'Vaders!', een tragikomedie van Haye van der Heyden. De keuze om mee te spelen in het toneelstuk, dat in oktober in Leiden in première ging, was voor de 31-jarige Nienke snel gemaakt. "Ik had iedere rol aangenomen om met mijn opa te kunnen spelen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen