Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse documentaire op Sundance

Shownieuws

De documentaire 'Drie kameraden' is geselecteerd voor de World Cinema Documentary Competition van het Sundance Festival. Dat meldt Holland Film.

De Nederlandse documentaire 'Drie kameraden' van Masja Novikova is geselecteerd voor de World Cinema Documentary Competition van het Amerikaanse Sundance Film Festival. Dat meldt promotiebedrijf Holland Film.

'Drie kameraden' vertelt de geschiedenis van de Tsjetsjeense oorlogen aan de hand van de vriendschap van drie jonge mannen: Ruslan, Ramzan en Islam. De in Moskou geboren regisseur Novikova, die in Nederland woont, maakte voor zijn productie gebruik van archiefmateriaal over de oorlogen.

Sundance is het grootste festival voor onafhankelijke films in de Verenigde Staten. Op het jaarlijkse evenement worden ruim 120 speelfilms en documentaires vertoond. Verder draaien er tachtig korte films. Eén van de films die bij de komende edities in première gaan, is de Amerikaanse remake van 'Interview' van Theo van Gogh. In de Nederlandse versie spelen Katja Schuurman en Pierre Bokma de hoofdrollen, in de Engelstalige versie zijn dat Sienna Miller en Steve Buscemi. Sundance duurt van 18 tot en met 28 januari.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen