Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leven lacht Sara Kroos niet altijd toe

Shownieuws

Sara Kroos is een succesvolle cabaretière, maar het geluk is haar niet komen aanwaaien. De 25-jarige komediante is suïcidaal geweest.

Leven lacht Sara Kroos niet altijd toe

Sara Kroos is een succesvolle cabaretière, maar het geluk is haar niet komen aanwaaien. Nog geen drie maanden voordat de 25-jarige komediante doorbrak op het Leids Cabaret Festival, herstelde ze in het ziekenhuis van een zelfmoordpoging. Dat vertelt ze in een interview met Volkskrant magazine.

Kroos vertelt dat ze rond haar zevende door een oom is misbruikt. "Ik kon zelfs niet meer lopen." Met een therapeut sprak ze over haar heftige jeugd. "Wat daar toen allemaal aan ten grondslag lag, is naar boven gekomen en dat heeft me overspoeld. Er kwam zo veel pijn en angst naar boven dat ik suïcidaal werd."

De zwarte kant van het bestaan fascineert de cabaretière. "Mijn volgende voorstelling gaat er ook weer over. Ik wil kijken hoe ver ik kan gaan." Lang heeft ze gedacht ze in staat was een moord te plegen. "Dat betrof uiteraard mijn oom. Maar uiteindelijk heb ik er een voorstelling van gemaakt. Wraak blijven koesteren is zwarte energie; dat vreet je op."

Vorige maand won Kroos de cabaretprijs Neerlands Hoop. Het televisieprogramma De Lama's waaraan ze meewerkte, won eerder dit jaar de Televizierring.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen