Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'DNA-tests bewijzen dronkenschap chauffeur Diana'

Shownieuws

De chauffeur van prinses Diana was dronken tijdens het fatale ongeluk in Parijs in 1997. Dat heeft recent DNA-onderzoek aangetoond, meldt een bron aan de BBC.

'DNA-tests bewijzen dronkenschap chauffeur Diana'

De chauffeur van prinses Diana was dronken tijdens het fatale ongeluk in Parijs in 1997. Dat heeft recent DNA-onderzoek aangetoond, meldt een onbekende bron aan de BBC.

Het onderzochte bloed van chauffeur Henri Paul, die op slag dood was, werd in 2002 als bewijs aangedragen in een rechtszaak. Een Franse rechter stelde destijds vast dat Paul drie keer de in Frankrijk toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. Het onderzoek naar het erfelijk materiaal werd uitgevoerd omdat critici altijd hebben betwijfeld of het onderzochte bloed wel van de chauffeur was.

DNA-onderzoek zou nu hebben uitgewezen dat de bloedmonsters daadwerkelijk van de chauffeur van de Britse prinses zijn. Volgens de bron van de BBC is het onderzoek uitgevoerd door de Franse regering. De resultaten zijn verkregen via een DNA-profiel, samengesteld uit het bloed van Paul. Dit profiel werd vergeleken met de DNA-profielen van de ouders van de chauffeur.

De nieuwe bewijzen komen een paar dagen voor de publicatie van het boek van Lord Stevens over de dood van Diana. Naar verwachting concludeert hij dat haar dood een ongeluk was en geen complot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen