Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pitt viert verjaardag in hoogstandje architectuur

Shownieuws

Brad Pitt heeft zijn verjaardag op een bijzondere plek gevierd. De filmster en zijn vriendin Angelina Jolie vierden hun feestje in huize Fallingwater.

Pitt viert verjaardag in hoogstandje architectuur

(Novum/AP) - Brad Pitt heeft zijn verjaardag op een bijzondere plek gevierd. De filmster en zijn vriendin Angelina Jolie vierden hun feestje in huize Fallingwater, het archeologische bouwwerk van architect Frank Lloyd Wright in de buurt van Pittsburgh.

Pitt is geïnteresseerd in architectuur en volgt er colleges over aan de universiteit. De acteur wordt op 18 december 43. Hij wilde zijn verjaardag vieren in Fallingwater, omdat hij het huis zo bijzonder vindt, zegt de beheerder van de woning. De filmster heeft zich volgens haar gelaafd aan de natuur en de rust. Het unieke huis ligt onder een waterval. Het bouwwerk is vooral bijzonder omdat het volledig opgaat in de natuur.

De architect, die in 1959 overleed, bouwde de woning in de jaren dertig voor een zakenman. Het Amerikaanse instituut van architecten bestempelde het huis in 1991 tot woning van de eeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen