Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wesley Snipes ontkent schuld in fraudezaak

Shownieuws

De Amerikaanse filmster Wesley Snipes zegt onschuldig te zijn aan het plegen van belastingfraude. Vrijdag is hij door een Amerikaanse rechtbank vrijgelaten.

Wesley Snipes ontkent schuld in fraudezaak

(Novum/AP) - De Amerikaanse filmster Wesley Snipes zegt onschuldig te zijn aan het plegen van belastingfraude. Vrijdag is hij door een Amerikaanse rechtbank vrijgelaten, nadat zijn borgtocht werd vastgesteld op één miljoen dollar (ruim 750 duizend euro).

Snipes gaf zichzelf aan bij de politie toen hij landde op een vliegveld in Orlando. De acteur was de afgelopen maanden in Namibië voor opnamen van de cowboyfilm 'Gallow walker'.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie verdenkt de acteur ervan zes jaar geen opgave te hebben gedaan van zijn inkomsten. Het zou gaan om 9,6 miljoen euro. De 44-jarige Snipes is overtuigd van zijn onschuld. "Ik kijk ernaar uit mijn naam te zuiveren en deze zaak snel op te lossen", zegt hij in een verklaring.

De acteur, bekend van de 'Blade'-trilogy, verscheen vrijdag met drie advocaten voor de rechter. Zij onderstreepten dat hun cliënt nooit voortvluchtig is geweest. "Wij geloven dat de bewijzen in deze rechtszaak illustreren dat hij het slachtoffer is geworden van verkeerd belastingadvies", zei één van de advocaten.

Als Snipes schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van zestien jaar boven het hoofd. Hij heeft toestemming gekregen om de opnamen voort te zetten in Namibië, maar moet uiterlijk 10 januari terugkeren naar zijn huis in Californië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen