Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Optreden is dope voor Frédérique Spigt

Shownieuws

Het geven van optredens is verslavend voor Frédérique Spigt. Vanaf januari zingt de 49-jarige zangeres de levensliedjes van haar laatste cd in het theater.

Optreden is dope voor Frédérique Spigt

Het geven van optredens is verslavend voor Frédérique Spigt. Vanaf januari zingt de 49-jarige zangeres de levensliedjes van haar laatste cd in het theater voor een intiem publiek. "Daar kijk ik ontzettend naar uit", zegt ze zaterdag in De Telegraaf-bijlage TV Weekeinde. "Het is gewoon dope. Ik kan niet zonder."

Spigt werd bekend door haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Lange tijd was ze leadzangeres bij de rockband 'I've Got The Bullets'. Die groep scoorde in 1986 een hit met het nummer 'In the middle of the night'. In 1996 ging ze solo, waarna ze albums uitbracht als 'Engel', 'Droom' en 'Beest'.

Momenteel houdt ze zich bezig met 'een heidense klus': het promoten van haar nieuwe plaat 'Eén kus', waarop een ongewoon toetsinstrument is te horen. Ze heeft de smaak goed te pakken gekregen op de accordeon. "Ik vind ze zo prachtig met al die knopjes en ze gaan enkel op lucht", vertelt ze enthousiast. "Een beetje trekken en duwen, dat is het."

De zangeres is erg te spreken over haar laatste plaat. De cd staat vol eenvoudige liedjes, vertelt ze. Spigt wilde altijd al een album maken met chansons. "Ik vond dat nodig, want die zijn er bijna niet." Naast bekende Nederlandse chansonniers als Liesbeth List en Ramses Shaffy herinnert Spigt zich oude artiesten als Jacques Brel en Josephine Baker. "Zo mooi, maar allemaal dood."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen