Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Balkenende steunt 3FM-actie met een miljoen

Shownieuws

De regering heeft een miljoen euro beschikbaar gesteld voor de kerstactie van drie dj's van radiostation 3FM. Zij zitten tot kerstavond vast in het glazen huis.

De regering heeft een miljoen euro beschikbaar gesteld voor de kerstactie van drie dj's van radiostation 3FM. Het geld komt ten goede aan het internationale Rode Kruis, dat hiermee wereldwijd slachtoffers van landmijnen probeert te helpen. Onder veel media-aandacht sloot premier Jan Peter Balkenende de dj's dinsdagochtend op in het glazen huis op de Neude in Utrecht. "Jongens, de verkiezingen zijn er niets bij", zei de premier over de toegestroomde hoeveelheid pers.

Alle aandacht bij 3FM gaat deze week uit naar de dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga, die zes dagen lang vasten en het huis niet mogen verlaten. Zij draaien continu verzoekplaten in ruil voor een bijdrage en zamelen geld in voor hun actie Serious Request. Balkenende zei tijdens de kerstperiode zeker aan hen te zullen denken. "Ik heb goede contacten met Giel en ik heb grote bewondering en respect voor deze mannen. Wat zij doen, is fantastisch."

De premier droeg ook zijn eigen steentje bij tijdens de uitzending. Voor vijftig euro vroeg hij het nummer 'Rood' van Marco Borsato aan. Wie de uitzending gemist heeft en nog dringende vragen aan de premier wil stellen, krijgt wellicht nog een kans. Mogelijk wordt nog een dineetje met Balkenende geveild.

Beelen en kornuiten worden op kerstavond bevrijd. Ekdom gaat zijn bewegingsvrijheid en vrouw en kind het meest missen. Lantinga denkt na zes dagen niets liever te willen dan een dubbele boterham met kaas.

Het is de derde keer dat 3FM de kerstactie voor het goede doel houdt. In België organiseert Studio Brussel dit jaar een soortgelijke actie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen