Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producent: 'Zwartboek' wordt doodgezwegen

Shownieuws

'Zwartboek' wordt genegeerd door de organisatie van de Europese Filmprijzen, zegt producent San Fu Maltha. De Nederlandse film is niet genomineerd.

'Zwartboek' wordt volgens producent San Fu Maltha genegeerd door de organisatie van de Europese Filmprijzen. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. De Nederlandse inzending is niet genomineerd. De filmprijs, die het equivalent van de Amerikaanse Oscar moet zijn, gaat al jaren niet naar Nederlandse films.

Maltha, de producent van de film die in september op het Filmfestival van Venetië in première ging, is woedend omdat 'Zwartboek' naar zijn zeggen wordt doodgezwegen. Hij schreef een brief naar de organisatie. "De procedure deugt niet", beweert de producent. "Waarom films als 'Zwartboek' en 'Perfume' niet zijn toegelaten is mij een raadsel."

Nederland sleept de laatste tijd weinig Europese filmprijzen in de wacht. Alex van Warmerdam won veertien jaar geleden voor het laatst drie prijzen met 'De noorderlingen'. Sindsdien is er geen Nederlandse film genomineerd voor de Europese Oscars, die zaterdag worden uitgereikt in het Poolse Warschau.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen