Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yoko Ono kan moordenaar Lennon niet vergeven

Shownieuws

Yoko Ono kan de moordenaar van haar man John Lennon niet vergeven. Het is vrijdag 26 jaar geleden dat hij door een geobsedeerde fan werd doodgeschoten in NY.

Yoko Ono kan de moordenaar van haar man John Lennon niet vergeven. Het is vrijdag 26 jaar geleden dat de ex-Beatle op 40-jarige leeftijd door een geobsedeerde fan werd doodgeschoten in New York. Yoko Ono wil dat zijn sterfdag wereldwijd in het teken staat van vergevingsgezindheid, maar zegt dat het voor haar onmogelijk is de hand over het hart te strijken. "Mijn man is met geweld om het leven gebracht. Ik weet niet of ik degene die de trekker heeft overgehaald kan vergeven."

De weduwe van Lennon laat in een paginagrote advertentie in verschillende kranten weten dat 8 december de perfecte dag is om elkaar om vergiffenis te vragen. Zelf geeft ze alvast het goede voorbeeld. "Alle soldaten die voor de rest van hun leven verminkt zijn of sneuvelden: vergeef ons." Ook bedankt ze iedereen die haar elk jaar op de sterfdag van Lennon steun betuigt.

De 73-jarige Yoko Ono zegt dat ze als geen ander kan meeleven met mensen die iets vreselijks hebben meegemaakt. "Ik weet zeker dat alle slachtoffers van geweld zich zo voelen als ik. Maar de wereld heeft het nodig dat wij genezen." De man die Lennon ombracht, Mark Chapman, kreeg levenslang. Zijn verzoek om voorwaardelijke vrijlating werd eerder dit jaar voor de vierde keer afgewezen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen