Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dramaserie over dood Litvinenko in de maak

Shownieuws

De Britse zender Channel 4 komt met een serie gebaseerd op de affaire rondom de Russische spion Alexander Litvinenko. Hij overleed ten gevolge van vergiftiging.

Dramaserie over dood Litvinenko in de maak

De Britse televisiezender Channel 4 komt met een dramaserie gebaseerd op de affaire rondom de Russische spion Alexander Litvinenko. Dat meldt de BBC. De tot Brit genaturaliseerde voormalig KGB-agent overleed op 23 november aan de gevolgen van vergiftiging met het radioactieve polonium-210. Hij is donderdag begraven in Londen.

De serie wordt geschreven en geregisseerd door Peter Kosminsky, die onder meer de serie The Project en de film 'White oleander' op zijn naam heeft staan. Hij won twee Bafta Awards, de belangrijkste Britse televisieprijzen, voor zijn film 'The government inspector'. Deze tv-film is gebaseerd op het verhaal van de wapenexpert David Kelly die in 2003 zelfmoord pleegde.

Een woordvoerder van Channel 4 noemde de verdachte omstandigheden rond de dood van Litvinenko goede ingrediënten om een drama op te baseren. "De omstandigheden rond zijn dood zijn ongekend in Groot-Brittannië. Het is het middelpunt van politieke en publiek aandacht", verklaarde ze.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen