Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André van Duin ontvangt Toon Hermans Oeuvre Award

Shownieuws

André van Duin ontvangt dit jaar de Toon Hermans Oeuvre Award. Hij krijgt de prijs 20 januari uitgereikt tijdens de laatste voorstelling van 'Liedjes van Toon'.

André van Duin ontvangt dit jaar de Toon Hermans Oeuvre Award. De komiek krijgt de award op 20 januari uitgereikt tijdens de laatste theatervoorstelling van 'Liedjes van Toon', de muzikale ode aan Toon Hermans in Theater Carré in Amsterdam. Van Duin krijgt de prijs uit handen van de zoons van de overleden artiest, Maurice en Gaby.

De Toon Hermans Oeuvre Award, een replica van een uit brons gesneden profiel van de theaterman, wordt toegekend aan artiesten die een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan de Nederlandse theatergeschiedenis. Volgens het juryrapport heeft André van Duin in zijn werk de doelstelling nagestreefd om 'het hooggeachte publiek in de broek te doen laten piesen van het lachen'.

Het is de tweede keer dat de prijs is uitgereikt. In 2001 ging de oeuvre award naar Mini en Maxi.

De in 2000 overleden Toon Hermans zou op 17 december 90 jaar geworden zijn. Zijn verjaardag is de aanleiding om de award uit te reiken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen