Kies je favoriete radiostation

Dossiers

AP geeft niet toe aan eisen Victoria Beckham

Shownieuws

Het persbureau Associated Press heeft donderdag geen foto's gemaakt van Victoria Beckham bij de uitreiking van de Bambi-kunstprijzen in het Duitse Stuttgart.

AP geeft niet toe aan eisen Victoria Beckham

(Novum/AP) - Persbureau Associated Press (AP) heeft donderdag geen foto's gemaakt van Victoria Beckham bij de uitreiking van de Bambi-kunstprijzen in het Duitse Stuttgart. AP weigerde in te stemmen met voorwaarden die door Beckham, die een van de prijzen uitreikte, werden gesteld.

In een eerste overeenkomst stond onder meer dat persbureaus hun foto's van Beckham slechts drie maanden mochten gebruiken en dat ze er afdrukken van moest krijgen, die ze mocht gebruiken voor promotionele doeleinden. Ook mochten fotografen geen 'vertrouwelijke informatie' onthullen die hen eventueel tijdens de uitreiking over de ex-Spice Girl ter ore zou komen.

Ook de persbureaus Reuters, DPA en DDP weigerden de overeenkomst in eerste instantie te tekenen, maar deden dat alsnog toen hun een alternatieve overeenkomst werd voorgelegd. Daarin stond dat ze geen foto's van Beckham mochten nemen. De bureaus besloten toen de eerste overeenkomst te tekenen, maar Beckham uit protest niet te fotograferen. AP deed dit niet.

Het hoofd fotografie van AP, Santiogo Lyon, benadrukte dat de uitreiking van de Bambi-prijzen een gebeurtenis van groot publiek belang is. "We zijn sterk van mening dat persbureaus onafhankelijk toegang moeten krijgen tot de plechtigheid."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen