Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glennis Grace neemt nummer op voor zoontje

Shownieuws

Glennis Grace heeft een nummer opgenomen voor haar zeven maanden oude zoontje Anthony Shane. "Het is een Nederlandstalig nummer en het is prachtig."

Glennis Grace neemt nummer op voor zoontje

Glennis Grace heeft een nummer opgenomen voor haar zeven maanden oude zoontje Anthony Shane. "Het is een Nederlandstalig nummer en het is prachtig", vertelt ze trots. "Ik heb het helaas niet zelf geschreven." Als haar nieuwe cd Nederlandstalig wordt, komt het liedje erop. Tot nu toe zong Grace altijd in het Engels.

De 28-jarige krullenbol gaat niet over één nacht ijs wat betreft de omslag van de Engelse naar de Nederlandse taal. "Ik wil niet het zoveelste zangeresje zijn dat ook zo nodig in het Nederlands moet zingen", zegt ze. "Ik dacht altijd dat Engels het beste bij mijn stem zou passen." Tijdens haar optredens en ook in de recente theatertour van René Froger, Mijn Hollands Hart, zingt ze in haar moedertaal. "Collega-artiesten als René en ook mijn fans vinden dat ik de overstap moet maken. Maar misschien ben ik wel bang om die gok te nemen."

De Amsterdamse zangeres maakte donderdagavond haar musicaldebuut in 'The wiz'. Hoewel ze eerder aangaf nooit in een musical te willen spelen, is ze erg blij met haar rol van goede fee Glinda. Het nummer 'Geloof in jezelf' dat ze in de show zingt, is haar volgens Glennis op het lijf geschreven. "Het lied gaat over innerlijke kracht", legt ze uit. "Ik ben al zo lang bezig met optreden en zingen. Ik heb voor mijzelf nog niet het gevoel dat ik heb bereikt wat ik wil bereiken. Het gaat hartstikke goed nu, maar het kan altijd beter. Gewoon geloven in je dromen en dan komt het altijd goed."

De rol van Glinda deelt Glennis met zangeressen Mathilde Santing en Esther Hart. Toch zijn er volgens haar geen overeenkomsten. "We geven alle drie een eigen interpretatie", zegt Glennis." De producenten wilden juist dat drie verschillende zangeressen een eigen draai zouden geven aan de rol. Ook leuk voor de mensen die de musical vaker zien dan één keer."

Ook op eerste kerstdag kruipt de voormalig Songfestivaldeelneemster in de huid van de goede fee, maar op tweede kerstdag is ze vrij. Haar voornemens voor het nieuwe jaar zijn voor Glennis duidelijk. "Nog harder knokken, al is het alleen maar voor die kleine jongen van me."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen