Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Makers Borat voor de rechter verschenen

Shownieuws

De makers van 'Borat' zijn donderdag kort in de rechtbank in LA verschenen. Ze worden aangeklaagd door twee studenten die zich door de film benadeeld voelen.

Makers Borat voor de rechter verschenen

De makers van de bioscoophit 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan' zijn donderdag kort in de rechtbank in Los Angeles verschenen. Dat meldt persbureau Reuters. Ze worden aangeklaagd door twee studenten die zeggen erin te zijn geluisd. In de film zijn ze dronken te zien, terwijl ze samen met Borat naar een seksvideo kijken en schelden op vrouwen en minderheden.

De jongens wisten niet dat de film in de VS zou worden vertoond, zeggen ze. Ook zouden ze dronken zijn gevoerd, voordat ze schriftelijk toestemming gaven om te worden gefilmd. Ze eisen dat hun scène uit de film wordt geknipt en niet op dvd verschijnt, omdat ze er emotionele schade van ondervinden. Een van de studenten zegt tevens uit zijn dispuut te zijn gezet, de ander beweert een studiebeurs te zijn kwijtgeraakt. Op 27 februari buigt de rechter zich opnieuw over de zaak.

De Britse komiek Sacha Baron Cohen, de ster van de film, is niet aangeklaagd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen