Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arjan Ederveen kan komische knop omdraaien

Shownieuws

Arjan Ederveen heeft een komische knop. Als hij op een feestje komt waar hij zich ongemakkelijk voelt, draait hij die om. "Dan wordt ik leuk, vlot en komisch."

Arjan Ederveen kan komische knop omdraaien

Arjan Ederveen heeft wat hij 'een komische knop' noemt. Als hij op een feestje komt waar hij zich ongemakkelijk voelt, draait hij die om. Anders wordt hij panisch en krijgt hij de neiging zijn broek uit te doen en in gordijnen te klimmen. "Dan draai je die knop om en doe je leuk, vlot en komisch. Mensen verwachten vaak toch dat je zo bent. Maar eigenlijk ben ik helemaal niet zo goed met sociale contacten", zegt de man achter 30 Minuten en Theo en Thea.

Ederveen heeft oog voor nieuwe ontwikkelinen op het gebied van comedy. Zo vindt hij The Andy Milonakis Show op muziekzender MTV bijzonder grappig. "Dat is echt van een nieuwe generatie. Mensen die met een eigen videocamera zelf filmpjes knippen en plakken. Dat vind ik een goede ontwikkeling." Ook Koefnoen vindt hij 'oerkomisch'. "Ik herken daar veel van mezelf in. Zelf zou ik dat nu niet meer kunnen", zegt hij. "Dan ga je jezelf herhalen. Je krijgt dan dezelfde typetjes, alleen met een ander pruikje op."

Toch heeft de 50-jarige acteur geen plannen zijn carrière te beëindigen. "Ik ga door tot ik erbij neerval." Vooral het toneel trekt. "Dat is eigenlijk het spannendste en leukste om te doen, omdat je direct resultaat krijgt." Ook zijn er plannen voor een speelfilm, maar Ederveen benadrukt dat er nog zoveel is wat hij wil doen. "Je weet nooit hoe het zal lopen. De toekomst wijst zich vanzelf."

De dubbel-dvd met alle afleveringen van 30 Minuten ligt in de winkels. In het programma, dat in 1995 en 1996 werd uitgezonden, zijn nepdocumentaires te zien die Ederveen maakte met regisseur Pieter Kramer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen