Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Homoseksuele cavia op filmfestival in Amsterdam

Shownieuws

Twee afleveringen van de serie Colin, over een homocavia, worden vertoond tijdens de Roze Filmdagen. Die vinden van 14 tot en met 23 december plaats.

Acteur Dick van den Toorn is binnenkort te horen als homoseksuele cavia. In de animatieserie Colin neemt Van den Toorn de stem van het beestje voor zijn rekening. Alex Klaassen sprak de stem in van zijn ex-vriend Roy. Paul Groot schreef het scenario. Twee afleveringen van de serie worden vertoond tijdens de Roze Filmdagen, die van 14 tot en met 23 december plaatsvinden in Amsterdam. Op het festival staan films over homoseksualiteit centraal.

In de serie, waarvan dertien afleveringen zijn gemaakt, staat het leven van cavia Colin centraal. Hij nadert de 40 en maakt zich daar ernstige zorgen om. Zijn problemen bespreekt hij op het piepkleine balkon van zijn flat met zijn buurvrouw Marcia, voor wier stem Raymonde de Kuyper tekende, of met zijn ex in een homocafé.

Regisseur Peter Lindhout hoopt dat de serie snel op televisie te zien is. Mogelijk zendt de VPRO het programma volgend jaar uit, maar zeker is dat niet. "Jammer", vindt Lindhout. "Omdat de afleveringen elk maar vijf minuten duren, kunnen ze blijkbaar moeilijk terecht in de programmering. En als serie komt dit project het best tot zijn recht. Maar ik houd de moed erin."

Colin, gebaseerd op een cartoon van Victor Elberse uit homoblad Squeeze, was het afgelopen jaar te zien op 22 internationale filmfestivals. De serie draait volgend jaar op het Miami Gay & Lesbian Film Festival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen