Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Televisiekok Lonny gaat internationaal

Shownieuws

Lonny Gerungan lanceert volgend jaar zijn eerste internationale kookboek, 'The Bali cookbook'. Hij is de eerste Nederlandse tv-kok die internationaal gaat.

Tv-kok Lonny Gerungan lanceert volgend jaar zijn eerste internationale kookboek, 'The Bali cookbook'. In de culinaire uitgave belicht Lonny de keuken van zijn geboorte-eiland Bali in Indonesië. Ook gaat hij in op de relatie tussen de gerechten uit de Balinese keuken en het hindoeïsme. Op 12 december komt de Londense uitgever Kyle Cathie naar Nederland voor de officiële contractondertekening.

Tien jaar geleden vroeg de Tros Lonny voor de presentatie van het programma De Reistafel. Ook stortte hij zich op het schrijven van kookboeken, waarvan 'De complete Indonesische keuken' en 'De Authentieke Indische keuken' de bekendste zijn. In totaal heeft hij tien titels op zijn naam staan en is een elfde onderweg.

'The Bali cookbook' is het twaalfde boek van de 50-jarige Lonny. Behalve in het Engels en Nederlands verschijnt het boek in het Frans en het Duits. Daarmee is Lonny straks de eerste Nederlandse televisiekok die een internationaal boek op zijn naam heeft staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen