Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clive Barker maakt film over Edgar Allan Poe

Shownieuws

Clive Barker ontwikkelt een thriller over Edgar Allan Poe. De 19e-eeuwse schrijver wordt gezien wordt als de grondlegger van het detective- en horrorgenre.

Clive Barker maakt film over Edgar Allan Poe

Horrorschrijver en -regisseur Clive Barker ontwikkelt een thriller voor jongvolwassenen over de geest van Edgar Allan Poe, de negentiende-eeuwse schrijver die gezien wordt als de grondlegger van het detective- en horrorgenre. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter donderdag.

Het filmproject draait om een groep tieners die de laatste twee weken van Poes leven probeert te reconstrueren. Ongewild roepen ze een vloek op en komen Poes nachtmerries tot leven. De Amerikaanse schrijver kwam in 1849 onder nooit opgehelderde omstandigheden om het leven.

Barker maakt de film samen met Walden Media, het bedrijf achter de 'Narnia'-films. De 54-jarige Brit wil een nieuwe generatie laten kennismaken met het werk van Poe.

Barker is vooral bekend als regisseur van 'Hellraiser' (1987). In die film kwam de horrorliefhebber voor het eerst in aanraking met Pinhead, een mythisch personage met spijkers in zijn kop die de hel bestuurt. De film bracht acht vervolgdelen voort en Pinhead werd een cultheld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen