Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson steunt 'Cosmo Kramer'

Shownieuws

Mel Gibson komt op voor Michael Richards, beter bekend als Cosmo Kramer in Seinfeld. Tijdens zijn racistische uitbarsting was de komiek in de war, zegt Gibson.

Mel Gibson steunt 'Cosmo Kramer'

Acteur en regisseur Mel Gibson heeft een lans gebroken voor Michael Richards, de acteur die in opspraak kwam door een racistische uitbarsting tijdens een conference. Gibson, die eerder dit jaar zelf in opspraak kwam vanwege antisemitische opmerkingen, heeft Richards een schriftelijke steunbetuiging gestuurd.

Tijdens een optreden in comedyclub Laugh Factory schold Richards, die bekend werd als Cosmo Kramer in de televisieserie Seinfeld, twee donkere mannen uit, omdat ze riepen dat hij niet grappig was. "Houd je kop!", raasde Richards. "Vijftig jaar geleden zouden we jullie nog opgeknoopt hebben."

Gibson voelt medelijden met 'Kramer'. "Die kerel was duidelijk aangedaan door de stress", zegt de 50-jarige Gibson in het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. "Je hoeft niet bedwelmd te zijn om in de war te zijn." De regisseur voelt met hem mee. "Ze zullen hem waarschijnlijk een tijdje pijnigen en dan loslaten." Richards kreeg een storm van kritiek over zich heen.

Gibson werd in juli opgepakt wegens dronkenschap. Bij zijn arrestatie zei hij dat 'Joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld'. Die opmerkingen werden in verband gebracht met Gibsons vermeend conservatieve wereldbeeld. Zelf zegt Gibson politiek onafhankelijk te zijn. "Iedereen neemt altijd aan dat ik een Republikein ben. Dat ben ik niet. Ik kon niet voor een van die gasten stemmen tijdens de laatste verkiezingen." Volgens Gibson was een keuze tussen Al Gore en George Bush een keuze tussen twee kwaden. Daarom heeft hij op een onafhankelijke kandidaat gestemd. "Ik weet zijn naam niet meer."

Vanaf januari is de door Gibsons geregisseerde film 'Apocalypto' in de Nederlandse bioscoop te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen