Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sugababes kijken uit naar de toekomst

Shownieuws

De Sugababes hebben vertrouwen in de toekomst. De huidige leden van de Britse band, Keisha, Heidi en Amelle, zijn vastbesloten er samen iets van te maken.

De Sugababes zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. De Britse vrouwenband kende de afgelopen jaren meerdere bezettingen, maar de drie huidige leden, Keisha, Heidi en Amelle, zijn vastbesloten er samen iets van te maken. "We zijn inmiddels helemaal gewend aan elkaar", vertelt Amelle, die vorig jaar oprichtster Mutya verving, aan Novum Nieuws. "Ik voel me thuis. We zijn klaar voor de toekomst."

Volgens Keisha is het verzamelalbum 'Overloaded: the singles collection', dat half november uitkwam, dan ook de afsluiting van een periode. "Het is een soort afscheid van het verleden, van de bandwisselingen en alles. We willen 2007 ingaan met een schone lei. Dan beginnen we ook met de opnamen van een vijfde album met Amelle", zegt de 22-jarige zangeres.

Keisha Buchanan en haar jeugdvriendin Mutya Buena richtten acht jaar geleden samen met Siobhan Donaghy de Sugababes op. Nadat Siobhan in 2001 en Mutya in 2005 de band verlieten, kwamen respectievelijk de 23-jarige Heidi Range en de 22-jarige Amelle Berrabah voor hen in de plaats.

Keisha heeft goede herinneringen aan alle verschillende periodes die de band heeft doorgemaakt. "Ik respecteer iedereen die heeft meegeholpen aan het succes. Zonder Siobhan en Mutya waren we er nu niet meer geweest", vertelt ze. "En ik ben Heidi en Amelle dankbaar omdat ze de Sugababes naar een ander niveau hebben getild."

Dat hogere niveau heeft de band volgens Keisha ook bereikt omdat ze zich blijven ontwikkelen. "Het is voor ons heel belangrijk dat we ons niet gaan vervelen. We willen geen dingen herhalen die we in het verleden al hebben gedaan", legt ze uit. "Daarom doen we echt ons best om vernieuwend te blijven."

Volgens bandlid Heidi zijn er nog steeds heel veel dingen die de zangeressen willen bereiken in de nabije toekomst, zoals een doorbraak in Amerika. "Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we genieten van wat we doen. We bevinden ons nu in een hele positieve en goede periode. En dat maakt me gelukkig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen