Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtbank staat aanvechten adoptie Madonna toe

Shownieuws

Het Hooggerechtshof in Malawi staat toe dat mensenorganisaties de adoptie aanvechten van de 1-jarige David door Madonna. Dat melden verschillende media.

Rechtbank staat aanvechten adoptie Madonna toe

Het hooggerechtshof in het Afrikaanse Malawi staat toe dat mensenrechtenorganisaties de adoptie aanvechten van de 1-jarige David door popster Madonna. Dat melden verschillende media.

Rechter Andrew Nyirenda zegt in een verklaring dat de organisaties gegronde redenen hebben om aan de gang van zaken rond de omstreden adoptie te twijfelen. Volgens Nyirenda is het voor toekomstige adoptiezaken van belang dat er duidelijke rechtelijke afspraken komen.

Begin oktober adopteerde de popdiva de Afrikaanse David. Volgens critici is de adoptie illegaal omdat het proces te snel verliep. Volgens de wet in het Afrikaanse land moet een geadopteerd kind ten minste achttien maanden samen met zijn adoptieouders in het land van herkomst verblijven.

Voor Madonna en haar man Guy Richie werd een uitzondering gemaakt, zij mochten David meteen mee naar Engeland nemen. De 48-jarige ster verdedigde zich door te zeggen dat de adoptie pas na achttien maanden definitief wordt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen