Kies je favoriete radiostation

Dossiers

X-Men-tekenaar Cockrum overlijdt in Supermanpyjama

Shownieuws

Dave Cockrum is zondag op 63-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Belton. De X-men-striptekenaar had ernstige diabetes en overleed aan de complicaties.

X-Men-tekenaar Cockrum overlijdt in Supermanpyjama

(Novum/AP) - Dave Cockrum is zondag op 63-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Belton in het Amerikaanse South Carolina. Dat heeft zijn vrouw laten weten. De tekenaar van de X-men-strips had al jaren ernstige diabetes en overleed aan de complicaties van de ziekte. Hij blies zijn laatste adem uit in zijn favoriete stoel. Cockrum droeg een Supermanpyjama en lag onder zijn Batmandeken.

De striptekenaar werd in de jaren zeventig bekend, omdat hij de strip X-Men van Marvel Comics onder handen nam. Door zijn vernieuwende aanpak werd X-Men een groot verkoopsucces. Later werden er drie films van gemaakt, waarin ook de Nederlandse actrice Famke Janssen te zien was. Het eerste deel verscheen in 2000.

Een vriend van de overleden tekenaar vertelt dat Cockrum moest huilen bij het zien van de films. "Hij was van streek omdat zijn figuren ineens leefden en op het scherm te zien waren." Op eigen verzoek wordt de tekenaar in besloten kring gecremeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen