Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy piekert ondanks succes

Shownieuws

Modeontwerper Percy Irausquin ziet zijn gepieker als een schaduwzijde van zijn succes. De 37-jarige designer vertelt in NL 020 dat hij vaak wakker ligt.

Modeontwerper Percy Irausquin ziet zijn gepieker als een schaduwzijde van zijn succes. De 37-jarige designer vertelt in het Amsterdamse magazine NL 020 dat hij regelmatig wakker ligt en zich zorgen maakt over van alles en nog wat. "Dan lig ik in bed te denken aan een doorpas van de volgende dag, en wat er allemaal mis kan gaan."

Irausquin is als de dood dat klanten zijn kleding ineens niet meer mooi vinden. "Pas als een cliënte een jurk aan heeft en ik zie dat ze gelukkig is, ben ik opgelucht. Jéé, ze vindt de jurk wél leuk, denk ik dan."

Ondanks zijn onzekerheid en angst om te falen is het pas één keer misgegaan. "Nadat ik mijn ontwerp voor een trouwjurk had opgestuurd, hoorde ik niets meer van die klant. Pas een maand later kreeg ik een e-mailtje waarin stond dat ze een andere jurk had. Ik kreeg de tekening helemaal gekreukt teruggestuurd. Dat deed pijn."

Irausquin werd op Aruba geboren. Hij kwam op zijn twintigste naar Nederland. Bekende vrouwen als Carice van Houten, Leontien Borsato en Bridget Maasland lopen met hem weg. Onlangs nam Maryam Hassouni haar Emmy Award in een 'Percy' in ontvangst. Katja Römer-Schuurman trouwde in een bruidsjurk van de ontwerper. "Ze straalde als een zonnetje. De jurk was vrij groot, dus ik zag al voor me hoe ze tussen het scharnier van de deur zou blijven hangen. Zat ik weer te piekeren. Voor haar. Percy de piekeraar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen