Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono bemoeit zich met adoptie Madonna

Shownieuws

Bono bemoeit zich met de adoptie van baby David door Madonna. Hij wil de vader van het kind een baan aanbieden zodat hij zelf voor zijn kinderen kan zorgen.

Bono bemoeit zich met adoptie Madonna

Zanger Bono mengt zich in de zaak rond de adoptie van de 1-jarige David door Madonna. Dat meldt de Britse krant The Sun. De voorman van de Ierse band U2 zou de vader van het jongetje uit Malawi, Yohane Banda, een baan willen aanbieden.

Volgens Bono zou het goed zijn als de 32-jarige Banda voor zijn vrouw gaat werken. Zij heeft een bedrijf in eerlijke en verantwoorde kleding. "We proberen werkgelegenheid te creëren in Afrika. Op die manier hoeven mensen hun kinderen niet op te geven voor adoptie", denkt de zanger.

De adoptie van Madonna is omstreden. Zo zou ze een regeling hebben geëist, waardoor de adoptie sneller is verlopen dan normaal en kreeg ze David niet toegewezen, maar zou ze hem hebben uitgekozen.

Ook Banda haalde meerdere malen het nieuws. Zo zou hij zijn kind niet vrijwillig hebben opgegeven en niet zijn ingelicht over de gevolgen van een adoptie. Later sprak hij de hoop uit dat de adoptie gewoon door kon gaan. Onlangs werd bekend dat hij opnieuw getrouwd is en een kind verwacht. Omdat hij een vrouw heeft, kan hij er nu wél voor zorgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen