Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meryl Streep krijgt leiderschapsprijs

Shownieuws

Meryl Streep heeft de jaarlijkse Sherry Lansing Leadership Award gekregen voor haar invloed op de filmindustrie. Ze kreeg de prijs van Hollywood Reporter.

Meryl Streep krijgt leiderschapsprijs

(Novum/AP) - Meryl Streep kan nu ook een Sherry Lansing Leadership Award in haar prijzenkast zetten, naast de Oscars, Emmy's en Golden Globes. De actrice kreeg de prijs tijdens de bekendmaking van de honderd meest invloedrijke vrouwen in de entertainmentindustrie door de Amerikaanse filmkrant Hollywood Reporter.

De 57-jarige Streep krijgt de prijs omdat ze laat zien dat leeftijd er niet toe doet in Hollywood en ze nog altijd invloed heeft in de filmindustrie. De prijs werd drie jaar geleden in het leven geroepen door Sherry Lansing, de eerste vrouw die aan het hoofd kwam te staan van een grote filmstudio.

In haar speech zei Streep dat ze zich helemaal geen leider voelt. "Ik krijg mensen niet eens zover hun vieze borden in de afwasmachine te zetten. Laat staan dat ik overwicht heb."

In de top honderd van meest invloedrijke vrouwen staat Amy Pascal, het hoofd van Sony Pictures Entertainment, bovenaan. Ze versloeg de directrice van Disney-ABC Television Group, Anne Sweeney, die de afgelopen twee jaar op één stond. Talkshowkoningin Oprah Winfrey staat op zeven in de lijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen