Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Programma maakt politie excuus voor nepoverval

Shownieuws

De productiemaatschappij van een tv-programma heeft de Amsterdamse politie in een brief excuses aangeboden voor een nepoverval dit weekeinde in Amsterdam-Noord.

De productiemaatschappij van een televisieprogramma heeft de Amsterdamse politie in een brief excuses aangeboden voor een nepoverval dit weekeinde in Amsterdam-Noord.

Voor het Veronica-programma De Grote Beurt sloegen twee met bivakmuts getooide mannen zaterdag de ramen in van een auto waarin acteur Koert-Jan de Bruijn zat. Zij wilden hem zo op ludieke wijze laten deelnemen aan het programma, waarin auto's een make-over krijgen.

Buurtbewoners en de GTST-acteur schrokken zich echter rot en waarschuwden de politie. Die rukte daarop met meerdere wagens uit, zodat de straat binnen een mum van tijd vol stond met agenten. In de 'normaliter rustige buurt' bracht de in scène gezette overval veel teweeg, meldt de politie dinsdag.

De productiemaatschappij verklaart dat een inschattingsfout is gemaakt. "Wij hebben ons geenszins gerealiseerd dat wij met onze op papier onschuldige overval zoveel commotie zouden kunnen veroorzaken", staat in de brief die op de website van de politie is geplaatst. De maatschappij laat weten de buurtbewoners een bos bloemen te hebben gestuurd om van de schrik te bekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen