Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alice May zoekt nieuw zusje

Shownieuws

Alice May zoekt een zangeres voor een revival van de band Maywood. Het nieuwe bandlid moet haar zus Caren Wood vervangen. Audities vinden binnenkort plaats.

Alice May zoekt een zangeres voor een revival van de band Maywood. Het nieuwe bandlid moet haar zus Caren Wood vervangen. Audities voor de muzikale wederhelft van de 52-jarige May vinden binnenkort plaats.

De comeback staat begin volgend jaar gepland, met een tournee en eventueel een nieuw album. Zelfs optredens in het buitenland behoren tot de mogelijkheden. "We hebben nog altijd contacten vanuit onze succesperiode", zegt May tegen Novum Nieuws. "Via de website komen er vaak verzoeken binnen uit landen als Japan en Rusland."

Aanvankelijk zou Rose Louwers meezingen in een eerder aangekondigd concert op 3 december in de Red & Blue Club in Antwerpen. Dit optreden ging uiteindelijk niet door. "Onze karakters lagen toch te ver uit elkaar", vertelt May. "Ik heb een sterk omlijst idee over hoe het moet klinken en hoe de aankleding moet zijn."

Maywood had in de jaren tachtig en negentig hits met nummers als 'Late at night' en 'Rio'. In 1995 gingen de zusjes met ruzie uiteen, wat het einde betekende voor de band. Een poging om de twee een jaar geleden weer samen te laten optreden mislukte. "Maar wie weet", zegt de zangeres. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen