Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scissor Sisters blij met bescheiden Elton John

Shownieuws

Het werken met Elton John was voor de Scissor Sisters veel prettiger dan gedacht. Dat zegt zangeres Ana Matronic over de samenwerking op het album 'Ta-dah'.

Het werken met Elton John was voor de Scissor Sisters veel prettiger dan gedacht. De Britse zanger speelt piano op twee nummers op het album 'Ta-dah', waaronder de single 'I don't feel like dancin''. "Ik verwachtte vooraf dat Elton John een hele entourage om zich heen zou hebben en dat werken met hem zoiets zou zijn als op bezoek gaan bij de koningin", zegt zangeres Ana Matronic. "Maar hij bleek een heel bescheiden en erg grappig persoon te zijn."

De Amerikaanse band speelde twee jaar geleden twee keer in het voorprogramma van Elton John, die ze in interviews als één van hun grote muzikale invloeden bestempelden. Toen de band met de opnames van hun tweede album bezig was, wipte de Engelsman op verzoek van zanger Jake Shears langs in hun studio in de New Yorkse wijk Manhattan. "Hij kwam langs toen we net vastzaten met de opnames", stelt Matronic. "Toen hij binnenkwam en achter een piano ging zitten, stroomde de muziek direct uit hem. Zo is 'I don't feel like dancin'' ontstaan."

Hoewel de Scissor Sisters op 'Ta-dah' naast Elton John ook hulp kregen van muzikale grootheden als Van Dyke Parks en Madonna's 'musical director' Stuart Price, produceerde de band het album toch zelf. "We werken graag met andere mensen samen, maar het productiewerk houden we het liefst in eigen hand omdat we een nogal losse aanpak hebben. Ik denk niet dat het werken in een dure studio met een dure producer een succes zal zijn."

Matronic roemt vooral het werk met Price in het nummer 'Kiss you off'. "Twee jaar geleden werkte ik voor het eerst met Stuart samen bij het New Order-nummer 'Jetstream'. Ook speelden wij bij onze eerste Europese tournee in het voorprogramma van zijn band Zoot Woman. Stuart is echt een briljante muzikant en het is daarom geen wonder dat Madonna hem heeft aangetrokken. Ik zou zelfs 'Marry had a little lamb' met hem opnemen als hij het me vroeg." Met wie zou Matronic zelf nog graag willen samenwerken? "Siouxsie Sioux van Siouxsie and The Banshees. Zij is echt mijn idool."

Ook de Nederlandse inbreng ontbreekt niet op het tweede album van de Scissor Sisters. Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, remixte namelijk de nieuwe single 'Land of a thousand words' voor de band. Hoewel Matronic de Nederlandse producer nooit ontmoette, is ze groot fan van hem. "Hij maakte ooit al een remix van het nummer 'Mary', dat op ons eerste album staat. Omdat we ontzettend van zijn werk houden hebben we hem opnieuw gevraagd."

De Scissor Sisters spelen op 22 april in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor het concert zou zaterdag van start zijn gegaan, maar werd vrijdag door de concertorganisator uitgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen